oskar logo

27.02.2018 Werf Porta1070 gestart!

Met de gedeeltelijke afbraak van de eerste bijgebouwen is de werf gestart van Porta1070. De eerste tienerschool van België zal de eerste leerlingen verwelkomen op 1 september 2018.


08.01.2018 Egon + OSK-AR

Architect Egon Leuwers heeft OSK-AR architecten vervoegd!
Welkom in ons team en veel succes!

×
OSK-AR MENU
NIEUWS
Bureau
Bureau

Visie bureau

OSK-AR architecten is een samenwerking van architecten en ingenieur-architecten waar jong dynamisme en jarenlange ervaring gekoppeld worden om betere hedendaagse architectuur in de brede zin van het woord te realiseren. De architecturale beleving van de gebouwen en omgevingen die we ontwerpen en bouwen gaat verder dan de klassieke connotaties van vorm en functie. De maatschappelijke relevantie is even belangrijk, niet alleen gericht naar onze huidige samenlevingsvormen, maar inclusief toekomstgerichte duurzaamheid: we ontwikkelen en bouwen voor nu én voor de toekomst.

OSK-AR architecten wil zich profileren als open platform om samen met aanleunende of complementaire professionele partijen, of samen met collega’s architecten, te streven naar een optimaal resultaat. Onderzoekend ontwerp is de sleutel om in overleg met opdrachtgever en de andere betrokken actoren het programma te vertalen en verder in te vullen naar gebouwen en gebouwde omgeving.

Zorgzaam en inventief omspringen met de beschikbare middelen is voor ons een noodzaak. Enerzijds houdt dit een doorlopend onderzoek in naar vernieuwend ontwerp, nieuwe materialen en technieken. Anderzijds engageren we ons om tijdens het ontwerp- en bouwtraject de nodige input voor budgetbewaking aan te leveren.

Onze gebouwen en sites moeten ‘werken’. In de enge zin moeten de voorziene functies optimaal georganiseerd zijn, maar ze dienen zich ook leesbaar en uitnodigend te integreren in de meso/macro omgeving. Hetgeen we ontwerpen en bouwen moet daarenboven de capaciteit in zich dragen om op middellange en lange termijn ‘doorwerken’ mogelijk te maken, zonder al te grote ingrepen, in functie van de evoluerende maatschappelijke noden.

bart meganck Bart Meganck ir. Architect - oprichter
ludo leuwers Ludo Leuwers Architect - oprichter
jan maes Jan Maes Architect - oprichter
peter wyndaele Peter Wyndaele Architect - oprichter
ann vermoesen Ann Vermoesen Architect - oprichter
nicolas raemaekers Nicolas Raemaekers Architect - oprichter
jelke benoot Jelke Benoot Architect
gwendolyn denayer Gwendolyn Denayer ir. Architect
lobke asselman Lobke Asselman Assistent architect - interieurvormgever
eva de sauter Eva De Sauter Interieurarchitect
wim de weer Wim De Weer Architect
kristel deyck Kristel Deyck Bouwkundige
karin Karin Herbosch Landschapsarchitect - administratief medewerker
Egon Leuwers Architect
anne-cécile Anne-Cécile Poncin Architect - stedenbouwkundige
gregory schaerlaeken Gregory Schaerlaeken Bouwkundige
timothy schiettecatte Timothy Schiettecatte Architect
mark timmermans Mark Timmermans Bouwkundige
nele van der perre Nele Van der Perre Architect
adriaan vanhaeren Adriaan Vanhaeren Architect
UITGELICHT
Bureau