oskar logo

05.11.2018 Welkom Thaisa en Fleur!

Architect Thaisa en ir. Architect Fleur vervoegen ons team.


12.09.2018 Werf Windekind gestart !

In de nieuwbouw komt een kleuter- en basisschool met 20 klassen.


21.08.2018 Werf Eylenbosch gestart!

Brouwerij Eylenbosch wordt volledig gerenoveerd en krijgt met 55 appartementen en commerciële ruimtes een nieuwe bestemming.


05.07.2018 OSK-AR wint!

OSK-AR wint de ontwerpwedstrijd voor de uitbreiding van het Koninklijk Atheneum en Basisschool De Regenboog in Grimbergen.


29.06.2018 OSK-AR geselecteerd!

In samenwerking met het Gentse FELT werd OSK-AR geselecteerd om een ontwerp in te dienen voor De Kerslaar in Overijse, een toekomstig woonzorgproject ter ondersteuning van personen met een beperking.


21.06.2018 Werf Den Top gestart!

De Gemeentelijke Basisschool Den Top wordt uitgebreid met nieuwe klaslokalen en een sportzaal. Het nieuwe volume wordt ingeplant tussen de bestaande schoolgebouwen.


19.06.2018 OSK-AR werft aan!

OSK-AR architecten is op zoek naar gemotiveerde (stagiair) (ir.) architecten om ons multidisciplinair team te versterken. Kijk snel bij vacatures!


12.06.2018 Werf Rouppe gestart!

De grondige verbouwing van een voormalig kantoorgebouw aan het Rouppeplein in Brussel is gestart.
Het nieuwe schoolgebouw zal voorzien in een 90-tal klassen voor volwassenenonderwijs. De werf gebeurt in twee fases, waardoor het gebouw in gebruik kan blijven tijdens de verbouwingen.

×
OSK-AR MENU
NIEUWS
Bureau
Bureau

Visie bureau

OSK-AR architecten is een samenwerking van architecten en ingenieur-architecten waar jong dynamisme en jarenlange ervaring gekoppeld worden om betere hedendaagse architectuur in de brede zin van het woord te realiseren. De architecturale beleving van de gebouwen en omgevingen die we ontwerpen en bouwen gaat verder dan de klassieke connotaties van vorm en functie. De maatschappelijke relevantie is even belangrijk, niet alleen gericht naar onze huidige samenlevingsvormen, maar inclusief toekomstgerichte duurzaamheid: we ontwikkelen en bouwen voor nu én voor de toekomst.

OSK-AR architecten wil zich profileren als open platform om samen met aanleunende of complementaire professionele partijen, of samen met collega’s architecten, te streven naar een optimaal resultaat. Onderzoekend ontwerp is de sleutel om in overleg met opdrachtgever en de andere betrokken actoren het programma te vertalen en verder in te vullen naar gebouwen en gebouwde omgeving.

Zorgzaam en inventief omspringen met de beschikbare middelen is voor ons een noodzaak. Enerzijds houdt dit een doorlopend onderzoek in naar vernieuwend ontwerp, nieuwe materialen en technieken. Anderzijds engageren we ons om tijdens het ontwerp- en bouwtraject de nodige input voor budgetbewaking aan te leveren.

Onze gebouwen en sites moeten ‘werken’. In de enge zin moeten de voorziene functies optimaal georganiseerd zijn, maar ze dienen zich ook leesbaar en uitnodigend te integreren in de meso/macro omgeving. Hetgeen we ontwerpen en bouwen moet daarenboven de capaciteit in zich dragen om op middellange en lange termijn ‘doorwerken’ mogelijk te maken, zonder al te grote ingrepen, in functie van de evoluerende maatschappelijke noden.

bart meganck Bart Meganck ir. Architect - oprichter
ludo leuwers Ludo Leuwers Architect - oprichter
jan maes Jan Maes Architect - oprichter
peter wyndaele Peter Wyndaele Architect - oprichter
ann vermoesen Ann Vermoesen Architect - oprichter
nicolas raemaekers Nicolas Raemaekers Architect - oprichter
jelke benoot Jelke Benoot Architect
gwendolyn denayer Gwendolyn Denayer ir. Architect
lobke asselman Lobke Asselman Assistent architect - interieurvormgever
eva de sauter Eva De Sauter Interieurarchitect
wim de weer Wim De Weer Architect
kristel deyck Kristel Deyck Bouwkundige
karin Karin Herbosch Landschapsarchitect - administratief medewerker
egon Egon Leuwers Architect
Fleur Mostaert ir. Architect
anne-cécile Anne-Cécile Poncin Architect - stedenbouwkundige
gregory schaerlaeken Gregory Schaerlaeken Bouwkundige
timothy schiettecatte Timothy Schiettecatte Architect
mark timmermans Mark Timmermans Bouwkundige
nele van der perre Nele Van der Perre Architect
adriaan vanhaeren Adriaan Vanhaeren Architect
Thaisa Wyns Architect
UITGELICHT
Bureau